6 olakšica, prilikom manervisanja papirnih rolni uz pomoć Hyster viljuškara

Hyster je predstavio novi nosač, koji ima mogućnost nagiba, kako bi se produžio dohvat papirnih rolni. Ovim se pruža idealno rešenje za logističke centre i papirnu industriju, kako bi se smanjila oštećenja papirnih rolni, prilikom skladištenja u magacine ili transportna sredstva.

Hyster Evropa je posebno optimizovala Električni Viljuškar J5.5XN6 za ovakav inovativni poduhvat, kako bi pojednostavio proces manervisanja , transport i skladištenja papirnih rolni u logističke centre, prikolice, skladišta…

Evo 6 benefita, koje pruža Hyster u papirnoj industriji sa ovim inovativnim rešenjem:

  1. Rolne papira se sa lakoćom smeštaju u transportna sredstva

Kada se transportuju papirne rolne drumskim saobraćajem, najbolje je da se rolne pozicioniraju na sredini prikolice, kako bi se pravilno rasporedila težina u prikolicama i stabilno transportovala do sledećeg odredišta.

Hyster J5.5XN6 elektro viljuškar sa nosačem sa nagibom i sa priključnim uređajem za papirne rolne, čine da je sve ovo moguće i sa 5.5t nosivosti, umesto 7t nosivosti viljuškara.

Šta omogućava pravilno skladištenje rolni?

Hidraulični nosač sa nagibom, omogućava da se papirne rolne bolje pozicioniraju (skladište u prikolice, kamione, kombije) , jer ima veći dohvat za 250 mm,nego  nosač bez nagiba. Na ovaj način nosač sa nagibom pod pravim uglom skladišti rolnu papira. Ovo je idealan način da se bez oštećenja, ravnomerno rasporedi težina u prikolici.

Šta se dešava sa nosačem bez nagiba?

Sa nosačem bez nagiba,  ivice rolne papira se oštećuju, jer se grana zajedno sa rolnom papira naginje napred, na jednu stranu i ne skladište se pod pravim uglom u prikolice ili bilo koje drugo transportno sredstvo. Uz pomoć nosača sa nagibom, rolne papira se neoštećuju prilikom postavljanja na sredinu kamiona, zbog ravnomernog raspoređenog tereta.

         

  1. Šteta na papirnim rolnama može biti smanjena

Kada se grana viljuškara nagne skroz napred, Hyster nosač sa nagibom ispravlja papirnu rolnu u ravan (horizontalni) položaj i na taj način smanjuje mogućnost oštećenja ivica papirnih rolni . Ovako se papirne rolne skladište ravno na prikolicu.

3.Opcioni dodaci zadovoljavaju posebne zahteve

Brojni dodaci su dostupni za opremanje viljuškara, prilikom manervisanja papirnih proizvoda, kao što je npr. zaštita ispod viljuškara ili navlake za cilindre, kako ne bi prljavština i prašina prodirala. Dostupne su i kamere, kako bi vozač lakše upravljao viljuškarom, sistem za praćenje viljuškara, sistem za merenje težine tereta ili sistem za detektovanje drugih viljuškara, ljudi i drugih predmeta u blizini.

Hyster viljuškar sa priključnim uređajem Bolzoni

4.Dragoceni prostor je sačuvan

Električni Hyster J5.5XN6 viljuškar sa kompaktnim dizajnom i sa zero radijus okretanja, omogućava da lako manervišete u skladištu, na utovarnim rampama ili napolju van magacina.

hyster viljuškar sa uređajem za papirne rolne

 5.Emisija štetnih gasova i konzumacija energije je smanjena

Organizacije u papirnoj industriji se često trude da smanje emisiju štetnih gasova. Ovaj električni viljuškar ne emituje nikakve štetne, što je idelano za očuvanje životne sredine.

6. Niski troškovi održavanja

Hyster J5.5XN6 viljuškar nudi niske troškove održavanja, sa dugačkim servisnim intervalima.