Hyster rešenja za manervisanje različitom kontejnerskom robom

hyster kontejnerski viljuškari

Hyster kontejnerski viljuškar (Reach Stacker), su napravljeni za najintezivnije radne zadatke na terminalima i lukama, bilo da je hladno kao u Sibiru ili toplo poput Afričkih leta.

Ovog puta ćemo govoriti o ključnim rešenjima, koje je razvio Hyster, kako bi zadovoljio širok spektar potreba i zahteva kupaca.

Kako uz pomoć jedne mašine preneti i istovariti kontejner, koji je napunjen rinfuznom robom?

Evo kako:

Krajnjim korisnicima je omogućeno da istovare svu rinfuznu robu iz kontejnera. Kontejnerski viljuškar uz pomoć priključnog uređaja, naginje kontejner na jednu stranu i istovara svu robu.

Kako manervisati paletizovanom robom i kontejnerom, pomoću jednog viljuškara?

 Evo kako:

Specijalni uređaj  (”Speader”) se stavlja na viljuške čeonog viljuškara čime se omogućava  manipulacija PRAZNIM kontejnerima. Ovaj uređaj se lako montira i lako skida sa čeonog viljuškara. Bez uređaja na sebi čeoni viljuškar ima svoju standardnu namenu, a to je rad sa paletizovanom i nepaletizovanom robom. Na ovaj način dobismo “2 u 1” funkciju viljuškara.

Kako manervisati paletizovanom robom i kontejnerom, pomoću jednog viljuškara?

Evo kako:

Hyster je napravio priključni uređaj tzv. “toolchanger”, na koji mogu da se kače ostali priključni uređaji “spreader-i”  , “C-kuke”, “intermodal spreader”  za manervisanje kontejnera, prikolica ili čeličnih kolutova. Uz pomoć jednog viljuškara možete da slažete natovarene kontejnere jedne na druge, uredno slažete prikolice  ili skladištite čelične kolutove.

Kako da uz pomoć ReachStacker-a manervišete robom, koja viri iz kontejnera i kontejnerima, koji se nalaze u negativnom nivou?

Evo kako:

Integrisane “ruke” u spreader, duge 2100mm, pomoću kojih viljuškar podiže kontejner. Bez ovog  priključnog uređaja, nije moguće da se manerviše kontejnerima u negativnom nivou ( skidanje kontejnera sa barži) ili kontejnerima iz koja viri roba.

Kako obavljati različite radne zadatke sa istim ReachStacker-om, bez potrebe da promenite viljuškar?

Evo kako:

“Toolchanger” priključni uređaj omogućava brzu i jednostavnu zamenu priključnih uređaja (poput priključnog uređaja za manervisanje čeličnih ploča, C-kuka za manervisanje čeličnih kolutova i “spreader-a” ), čineći ovaj kontejnerski viljuškar sposobnim da manerviše različitom robom.

Pogledajte široku ponudu kontejnerskih viljuškara

Pošaljite e-mail

da bismo vam odgovorili na sva vaša pitanja i nedoumice ili vas posavetovali.