Pitanja i odgovori

Tema: Novi Hyster UT Viljuškari

Hyster Evropa je nedavno proširila izbor kupcima sa novom serijom motornih viljuškara i magacinskih viljuškara. Direktor  za Hyster rešenja, Rob O’Donoghue,   zadužen za Evropu, Bliski Istok i Afriku  je izlagao prednosti, karakteristike i sposobnosti novih Hyster UT viljuškara.

1.Zašto je lansirana nova serija viljuškara?

Hyster već ima preko 140 modela dizel/plinskih viljuškara, magacinskih i kontejnerskih viljuškara.  

dizel/plinski i dualni pogonRob O’Donoghue odgovara:

“Nova UT serija Hyster viljuškara odgovara rastućim tržišnim zahtevima, kao što su  pristupačne cene i kvalitet viljuškara, koji će da obavljaju svakodnevne radne zadatke. Sa ovom serijom viljuškara, pruža se daleko širi izbor korisnicima. Na ovaj način preduzeća mogu da se uklope u svoj budžet (cene viljuškara) i njihove potrebe (intezitet rada viljuškara).

Hyster UT viljuškar sa dupleks granomKada se Hyster UT viljuškari, usklade sa radnim zadacima , koje treba  da obavljaju, vremenskim  korišćenjem  viljuškara na svakodnevnom nivou, pokazaće se za poslovanje preduzeća, veoma pouzdanim, izdržljivim, jakim, sa dugim životnim vekom i veoma jednostavnim za servisiranje.

UT serija viljuškara dopunjuje, već dokazane i popularne Hyster  XT i FT  viljuškare, električne i magacinske viljuškare. ”

2. Za koje radne zadatke su ovi viljuškari namenjeni?

 Nova serija modela, uključuje viljuškare sa unutrašnjim sagorevanjem sa kapacitetom od 2000 kg do 3500 kg. 

Zahvaljujući jednostavnom dizajnu viljuškara, UT motorni viljuškari , dostupni sa dizel, plinskim i dualnim pogonom, pogodni su za manevrisanje različite robe. Ovi viljuškari su posebno pogodni za menvrisanje robe, gde je manji intezitet rada.

Širok razmak između grane, pruža bolju vidljivost na teret

Na ovaj način Hyster dopunjuje, već  postojeću grupu motornih viljuškara. Sa brzinom kretanja do 20 km/h, brzim podizanjem i spuštanjem tereta, ovi konkretni i jednostavni motorni viljuškari H2.0 – 3.5 UT sa standardnim karakteristikama, omogućavaju vozačima da redovno obavljaju svoje radne zadatke, bilo da je skladištenje na regale u magacinima ili istovar kamiona u van magacina.

Viljuške, bočni pomak, zaštitna rešetkaRazličite opcije viljuški, nosača , uključujući i različite opcije integrisanog bočnog pomaka, grane, nagiba, su takođe dostupne sa maksimalnom visinom dizanja do 5500 mm.

3. Rekli ste da su viljuškari dostupni po veoma povoljnim cenama, ali da li su troškovi održavanja takođe niski?

Rob O’Donoghue odogovara:

” Hyster H2.0 – 3.5 UT serija viljuškara je napravljena da pruži snagu, pouzdanost i sveobuhvatne niske troškove. Veoma su jednostavni i konkretni viljuškari,  posebno, zahvaljujući, izdržljivim komponentama, održavanju, servisiranju i rešavanju problema na UT viljuškarima. Na ovaj način smanjuju se vreme i troškovi servisiranja. U suštini, sami možete da obavljate servis, jer su lako dostupni  delovi za servis , specijalni alati nisu potrebni, kao ni laptopovi ili kompjuteri.

Izdržljivi i  namenjeni za odgovarajuću svrhu, UT viljuškari su pravljeni po standardima Hyster-a, dug životni vek, jake i čvrste komponente,  već provereni industrijski motori  Yanmar za dizel viljuškare i GCT K25 za plinkse i dualne (plin i benzin) modele.

motor Yanmar

Kao i postojeći FT i XT Hyster serija viljuškara, UT motorni viljuškari su napravljeni da se smanji šteta i zastoj. Hidraulična creva su smeštena u cilindru slobodnog hoda, kako bi se sprečilo uvijanje i kidanje creva. Nagibni cilindri su zapečaćeni, kako prljavština ne bi prodirala, a hladnjak obezbeđuje odlično hlađenje kako bi viljuškar radio. Rezervni delovi su po veoma pristupačnoj ceni dostupni u Hyster-u i kod Hyster dilera.”

4. Da li su viljuškari komforni za upravljanje?

Rob O’Donoghue: Da bi se maksimizirala efektivnost vozača, kabina i pristupni elementi  na UT motornim viljuškarima su praktično i komforno prilagođeni vozaču.

Hidraulične ručice su na dohvat vozaču, 3.5 inča LCD displej, koji daje vozaču instant inforamciju i široka grana pruža izuzetnu vidljivost na teret. Vožnja u nazad je izuzetno olakšana, zbog ručke sa sirenom, za koju se vozač drži prilikom vožnje . Sedište ikabina su dostupni u različitim opcijama.

5.   Koje su mogućnosti sa novom serijom UT električnih viljuškara?

Za mnoge teške radne zadatke su potrebni električni viljuškari.

RO:  Takođe, kao i motorni viljuškari, dostupan je i veliki izbor električnih viljuškara. Novi Hyster J1.5-3.5UT serija viljuškara na četiri točka, nosivosti do 3500 kg , su veoma jednostavni , laki za servisiranje, sa čvrstom granom i odličnom vidljivošću zbog široke grane. Takođe, ergonomičan dizajn kabine, sa ručicama na dohvat ruke i LCD displej, pruža vozaču jednostavan pristup svim potrebnim elementima.

 6. Šta je sa magacinksim viljuškarima, kakvi su troškovi  održavanja i sveobuhavtni troškovi?

RO: UT seriju viljuškara, takođe, ulaze i magacinski viljuškari, koji će odgovarati mnogim uobičajenim radnim zadacima. Prvi modeli koji su dostupni su paletni viljuškar sa platformom P2.0UT S, električni staker S 1.5 UT i električni staker sa platformom S1.5UT S. Ovi magacinski viljuškari pružaju dodatni izbor korisnicima, kako bi zadovoljili svoje potrebe za obavljanje radnih zadataka u magacinima.

UT viljuškari su pravljeni po standardima Hyster –a. Dakle karakteriše ih dug životni vek, čvrstoća, jake komponente. AC motori ne zahtevaju održavanje, a CANbus tehnologija smanjuje kompleksnost što se tiče žica.

7. Za koje radne zadatke su predviđeni Hyster UT magacinksi viljuškari?

RO:  Ovi Hyster UT magacinski viljuškari pružaju niske troškove i cenovno su veoma pristupačni  za obavljanje  uobičajenih radnih zadataka u magacinu. Novi Hyster paletni viljuškar sa platformom P2.0UT S, sa kapacitetom do 2000 kg i različitom brzinom kretanja, je idealan za transport paleta na duge i kratke distance. Mali radijus okretanja ih čini pogodnim za utovar/istovar kamiona,kombija.

Za skladištenje paleta /robe na regale i obrnuto je idealna Hyster lektrični staker  S1.5UT, koji podiže 1500 kg. Za ovaj viljuškar dostupne su dupleks grana do 3,5 m visine dizanja i tripleks grana koja podiže do 5,6 m visine dizanja. Ovaj viljuškar ima nizak centar gravitacije kako bi poboljšao stabilnost prilikom skladištenja na maksimalnoj visini.

Hyster sa S1.5UT S stakerom sa platformom pruža cenovno pristupačno rešenje za  transport paleta u magacinu , kao i za skladištenje na veće visine. Platforma za stajanje, pruža komfornije upravljanje viljuškarom.

8.Gde su dostupni novi UT viljuškari?

RO: Sa ovim novim viljuškarima, mogu se očekivati niski troškovi i pouzdanost u kvalitet, koji je zastupljen kod Hyster-a. Ovi viljuškari, kao i do sad takođe će dobijati potpunu podršku Hyster-a u vidu, rešavanja problema, delova, i ostalih usluga. Viljuškari , delovi i ostala oprema je dostupna  kod hyster dilera.Npr. za Srbiju i Crnu Goru, Tigor Trade Doo, Beograd.

9. Kako će ovi viljuškari pomoći, onima koji već koriste  Hyster viljuškare za intezivne radne zadatke?

RO: Od sada će korisnici  moći da izaberu opremu, koja će zadovoljiti njihove potrebe( intezitet rada viljuškara, cena viljuškara, radni zadaci) i odraditi zadate zadatke od manje intezivnih do najintezivnijih operacija. Na ovaj način UT serija viljuškara je povećala izbor kupcima i dodatno olakšala poslovanje.  Na tržištu postoje razni zahtevi, koji moraju da se ispune. Hyster svakako teži tome, prilagođavajući viljuškare potrebama kupaca. Hyster nudi viljuškare kako za manje intezivne radne operacije, tako i za  najtezivnije i najteže radne operacije u “prljavom” okruženju. Hyster svakako ima odgovarajući viljuškar, po pravoj ceni , kako bi odgovorio Vašim zahtevima.