Prodaja guma za viljuškare

Besplatna montaža i demontaža

ZA SVAKU KUPLJENU GUMU kod nas, OSTVARUJETE PRAVO BESPLATNE DEMONTAŽE I MONTAŽE NA NAŠOJ PRESI U NAŠEM SERVISU.

U ponudi imamo Nove Trelleborg gume:

 • Gume za rad u jednoj smeni 
 • Gume za rad u dve smene
 • Gume za rad u tri smene

Vrste guma za viljuškar:

 • pneumatske (pumpane gume ili vazdušne)
 • superelastik (pune gume)
 • cushion (nalivene gume)
 • gume za magacinske viljuškare

Cene guma za viljuškare zavise od toga da li su gume za jednu, dve ili tri smene, takođe i koja vrsta gume je u pitanju.

Odaberite Vama odgovarajuće gume i veličine

trelleborg-gume

Više o Trelleborg-u i Pit Stop Line gumama

Pune gume – Orca

Pune gume – Elite XP za rad u više smena

trelleborg-gume-4

Pumpane (vazdušne) gume – T800

trelleborg-gume-5

Pumpane (vazdušne) gume – T900 za rad u više smena

Kako znate koju veličinu i vrstu guma da poručite ?

Najjednostavniji način da saznate:

 • veličinu i
 • vrstu

jeste da pogledate na gumi od viljuškara i ne možete da pogrešite.

Ukoliko su vam gume izlizane, oštećene i nemate mogućnost da vidite na gumi, koja je veličina ili oznaka u pitanju, možete da pogledate na pločici viljuškara te informacije.

Ako piše na pločici viljuškara:

 • Solid tyres – onda su to Superelastik gume ( pune gume )
 • Pneumatic tyresVazdušne gume ( pumpane )
 • Cushion tyresNalivene gume ( kusn gume )
 • Polyurethane tyresPoliuretanske gume

Poručite gume ili zatražite informaciju

Pošaljite e-mail

da bismo vam odgovorili na sva vaša pitanja i nedoumice ili vas posavetovali.

3 načina da smanjite troškove habanja guma na viljuškarima

Koja vrsta gume je na Vašem viljuškaru?

Bele superelastik gume

Bela superelastik (puna guma) ne ostavlja tragove

Crne superelastik guma

Crna superelastik (puna guma)

Pneumatska guma za viljuškar

Pneumatska guma (mora da ima pipak za pumpanje gume)

Cushion guma za viljuškar

Cushion (nalivena guma na felnu)

Magacinska guma za viljuškar

magacinska guma

Odaberite odgovarajuće gume za viljuškar na osnovu podloge

 1. Gume za neravne i grube površine – ukoliko će se viljuškar voziti po neravnim i grubim površinama, treba kupiti pneumatske ili vazdušne gume (zbog ublažavanja prenosa oscilacija viljuškara na teret koji se nosi na viljuškama).
 2. Gume za glatku površinu i magacine – pune gume tj. superelastik gume, se danas najčešće koriste na glatkim površinama i u magacinima.
 3. Gume za magacine – poliuretan gume su predviđene za magacinske viljuškare.

Kada birate gume, treba da uzmete u obzir uslove u kojim će da radi viljuškar i  koliko često će se koristiti.

Svaka guma ima različito prijanjanje, različito je sastavljena i različitu primenu. Za specifične potrebe kupaca, treba izabrati pravu i odgovarajuću gumu.

Koje sve gume za viljuškare postoje?

 • Cushion gume ili nalivene gume za viljuškare – ćete prepoznati tako što se oko felne, nalazi metalni obruč na koji je nalivena guma.Uglavnom se koriste na glatkim površinama i u magacinima.
 • Pune ili superelastik gume za viljuškare – danas najčešće gume. Ove gume su odlične za upotrebu u magacinu i za upotrebu van magacina za lakše radne zadatke (ne za konstantu upotrebu van magacina) i nisu namenjene za neravne i grube podloge
 • Pneumatske  ili pumpane gume za viljuškare – su pre svega namenjene za neravne i grube podloge ( uglavnom van magacina). Lako se prepoznaju, jer imaju ventil za pumpanje. Vozačima viljuškara obično odgovaraju pneumatske gume, jer dobro amortizuju sve neravnine.
 • Bele superelastik gume za viljuškare – se koriste kako ne bi ostavljale tragove na podu. Uglavnom se koriste na viljuškarima u prehrambenim i farmaceutskim industrijama, tj. u čistim industrijama.Bele gume imaju kraći životni vek nego crne superelastik gume.
 • Poliuretanski točkovi za viljuškare – uglavnom se koriste za magacinske viljuškare, kao što su regalni viljuškari, komisioni viljuškari, električni ručni viljuškari…

Saveti za duže trajanje guma

Da biste obezbedili  najduže moguće trajanje vaših guma, bitna je pravilna vožnja. Suzdržite se od brze vožnje, iznenadnog skretanja ili naglog kočenja. Izbegavajući ove loše navike u vožnji, znatno ćete produžiti vek trajanja vaših guma.

Osigurajte da pritisak vazduha u Vašim gumama na viljuškarima bude na odgovarajućom nivou. Obavezno ih proveravajte svaki mesec dana, uzimajući u obzir da nakupljanje toplote tokom  upotrebe može povećati pritisak za oko 15 paskala. Pokrijte sve ventile sa kapicama kako biste sprečili ulazak prljavštine.

Držeći svoje gume za viljuškare u dobrom stanju, stepen bezbednosti podići ćete na viši nivo, uz garantovanu uštedu goriva.

Veličina gume za viljuškar se treba odabrati nakon izračunavanja potrebnog opterećenja na svakom točku. Uopšteno, savetujemo da odaberete gumu koja nosi teret sa najnižim pritiskom naduvavanja.

Skladištenje gume za viljuškare

Izbegavajte čuvanje guma duže od nekoliko meseci. Gume za viljuškare treba skladištiti na tamnom, hladnom prostoru bez prljavštine, ulja i daleko od aktivnih električnih motora.

Koliko dugo traju pune gume u poređenju sa pneumatskim gumama?

Odgovor je: zavisno od korišćenja, puna guma ima duži vek trajanja u odnosu na pneumatsku gumu. Obično biste prolazili kroz 2-3 seta vazdušnih guma (pneumatika) na 1 set pune gume.

Na tržištu postoji veliki izbor guma za sve tipove viljuškara koji će sigurno zadovoljiti potrebe i vašeg viljuškara. Bez obzira da li se radi o pneumatskim ili punim gumama osnovna podela guma jeste na one koje su predviđene za dvosmenski i na one koje su predviđene za trosmenski rad.

Prodaja guma za viljuškare

Ako Vam sve gore navedeno deluje konfuzno i zbunjujuće, nemojte gubiti vreme i previše razmišljati koja guma je najbolja za vaš viljuškar, već dopustite nama da Vam pomognemo u izboru.

Firma Tigor Trade d.o.o. uspešno posluje na našem i tržištu Srbije od 2001 god. Kroz sve ove godine susretali smo se sa velikim brojem raznih tipova viljuškara te sa pravom možemo da kažemo da smo stekli jedno odgromno iskustvo koje nesebično delimo i prenosimo svim našim klijentima.

Na našoj stranici „Trelleborg gume za viljuškare“ možete se dodatno informisati o ponudi guma vrhunskog  kvaliteta. Ako nas pitate zašto baš trelleborg gume za viljuškare? Onda ćemo Vam sigurno reći, da je Trelleborg kompanija koja je osnovana davne 1905. godine i sa takvim stažom dostigla je vrhunac u sferi industrijskih pneumatika sa oko 100 fabrika u 40 zemalja širom sveta.

Vašu brigu o viljuškarima prepustite nama;

Upit možete zatražiti putem E-mail ili pozovite na 011/41-47-457 da biste nas kontaktirali na telefon , a ako želite možete nas i posetiti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *