Ručni viljuškar – Paletar

Prvi ručni viljuškari pojavili su se davne 1918. godine. Ručni viljuškar ili paletar je alat koji se korisiti za premeštanje i podizanje kako paleta po kojima je i dobio ime, tako i ostalih teških predmeta koji nisu paletizovani. Paletar je najosnovniji oblik viljuškara i namenjen je za kretanje paleta unutar skladištnog prostora – magacina. Paletar je veoma lak za rukovanje i osoba koja ga koristi bez ikakve obuke može lako da upravlja sa njim. Odličan je i za male prostore – uže radne hodnike  gde ne postoji mogućnost za korišćenje viljuškara.

Hyster ima u ponudi 13 ručnih viljuškara

Paletare delimo u dve kategorije:

Električni paletar

Električni paletar, takođe poznat i kao „ručno vodjeni elektro viljuškar“ ili „električna paletna dizalica“ ili kao „staker“. Ovi viljuškari mogu podizati terete i do 6000 mm visine; nominalna nosivost istih ide i do dve tone nosivosti.  Neki električni paletari sadrže i platformu sa „bočnim rukama“ namenjenu za operatera, na kojoj može stajati prilikom pomeranja tereta.

Paletar sa vagom

Paletar sa vagom ima istu funkciju kao običan i ručni paletar, prenos robe unutar magacina, s tim što u isto vreme vrši i njeno merenje. Ova funkcija je veoma korisna kod specifičnih situacija gde je robu pre utovara ili istovara neophodno izmeriti. Vaga paletar skraćuje vreme i nije neophodna dodatna angažovanost ljudi, već jedna osoba može vršiti i merenje i utovar i istovar robe. Idealan je za frekventne magacine za prijem i kontrolu robe. Postoji izvedba sa printerom i bez printera.

Kontaktirajte nas na telefon 011/41-47-457 ili  nam pošaljite

e-mail da bismo vam što pre pružili potrebne informacije.

Prijavite se na newsletter
Pridružite se ostalima koji su se prijavili, kako bi saznali korisne savete, dobijali atraktivne ponude i najnovije vesti iz sveta Hyster viljuškara.
Nećemo da šaljemo spam mejlove. Vaš e-mail neće biti deljen ili korišćen u bilo koje druge svrhe, osim za slanje newsletter-a.