Saveti kako da servisirate viljuškar – 8 saveta kako da uštedite vreme i novac

dnevna provera viljuškara

  1. Pokušajte da obezbedite vršenje redovnih servisa. Ovo će omogućiti da vaš viljuškar nastavi da radi u optimalnom stanju, što dovodi do smanjenja konzumacije goriva.
  2. Proveravajte vaš viljuškar na dnevnom nivou ili tokom promene smena. Ono što bi trebalo da proveravate jeste nivo ulja, vode i gume, a ne treba i zaboraviti sigurnosne stvari, kao što su pojas za vezivanje, retrovizore i npr. hitno dugme za isključivanje viljuškara, za sve one koji koriste električne viljuškare.
  3. Podignite viljuške. Pretereno grebanje i habanje na viljuškama je generalno prouzrokovano time što se vuku po podu. Ne samo da se više goriva potroši, kada se viljuške vuku po podu, već takođe oštećujete viljuške, koje su takođe trošak, koji može da se izbegne.
  4. Pozovite u slučaju problema! Ne ostavljajte problem za sledećeg po redu vozača, jer komponente mogu da se pokidaju dok on dođe na red. Ako vidite neki problem, obavezno prijaviti!
  5. Obratite pažnju na hidraulična creva ( razdvajanje ili pucanje).
  6. Viljuškari tokom rada, pogotovo u prljavim industrijama, se brzo isprljaju iznutra, skuplja se prljavština, sitne čestice itd, potrebno je da se viljuškar izduvava iznutra makar jedanput nedeljno. Ovo će pomoći da vaš viljuškar ostane čist iznutra i omogućiti da ne dođe do začepljenja hladnjaka, što je uobičajen problem. Hyster je došao do inovativnog rešenja “COOL TRUCK” , gde ventilator izduvava sve čestice i prljavštinu iz viljuškara.( posebno važi za industriju reciklaže i industriju papira)
  7. Obezbedite da vaši vozači budu licencirani i obučeni da upravljaju viljuškarem. Neobučeni vozači mogu da budu opasni po sigurnost ostalih zaposlenih i mogu da oštete sam viljuškar.
  8. Proverite stanje guma na viljuškaru. Da li viljuškar ide u istom pravcu i da li skreće uvek na istom skretanju? Ovo može da prouzrokuje preuranjeno habanje guma. Ukoliko npr. viljuškar manje nosivosti poskakuje, može da znači da je guma oštećena.

Kontaktirajte nas na telefon 011/41-47-457 ili  nam pošaljite

e-mail da bismo vam što pre pružili potrebne informacije

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ručni viljuškar , paletari
Novi Hyster UT viljuškari
Hyster dizel/plinski viljuškari
baterija za viljuškar
dnevna provera viljuškara
plavo sigurnosno svetlo
prodaja-polovnih-viljuskara
iznajmljivanje-viljuskara