Viljuškari za mala skladišta i uske prostore

U Srbiji postoji mnogo malih skladišta, koja su obično skučena i veoma je teško upravljati viljuškarima u takvim prostorima, posebno ako se upravlja viljuškarima, koji nisu predviđeni za mala skladišta i za obavljanje radnih zadataka unutar magacina. Postoji mnogo različitih viljuškara na tržištu, koji mogu da se iznajme ili kupe za ovakve potrebe.

Šta sve morate uzeti u obzir prilikom kupovine ili iznajmljivanja viljuškara za mala skladišta?

Morate uzeti u obzir:

 • vrstu robe koju transportujete

 • visinu na kojoj stavljate robu

 • težinu tereta koju prenosite

 • podlogu na kojoj će viljuškar raditi

 • širinu prolaza između regala, kojim će viljuškar prolaziti

 • ograničen prostor itd.

Koji su to idealni viljuškari za male magacine i skladišta?

Pogledajmo dole

REGALNI VILJUŠKARI

NAMENJEN  SKLADIŠTENJU PALETA U MANJIM MAGACINIMA SA UŽIM RADNIM PROLAZIMA I VISINAMA DO 13m.

Hyster  regalni viljuškari  se koriste za odlaganje ili preuzimanje robe na različitim visinama regala. Duže transportne udaljenosti i ograničeni međuregalni prostor ne predstavljaju problem za izvršenje radnih zadataka. Regalni viljuškari pružaju izuzetnu manevarsku sposobnost i mogućnost skladištenja robe visoko na regalima. Ovaj viljuškar može da radi u u veoma uskim prostorima. Stabilizirajuće noge i teška baterija poboljšava stabilnost viljuškara, sve dok se manerviše odgovarajućom težinom  tereta na visinama.

 

[iheu_ultimate_oxi id=”4″]

[iheu_ultimate_oxi id=”7″]

Ručni i električni paletni viljuškari

Kao što sigurno znate jedan od najosnovnijih oblika viljuškara su upravo Ručni Paletni Viljuškari , Paletari ili Ručni Viljuškari ili kako god ih zvali, su idealni  za manervisanje robe u veoma uskim prostorima. Postoji različita nosivost ovih paletara, a Hyster vam može ponuditi širok spektar ovih ručnih viljuškara, uključujući paletare sa dugačkim i kratkim viljuškama, uže i šire paletare.

Naravno , nudimo ručne viljuškare na električni pogon, koji umnogome olakšavaju manervisanje robe. Električni ručni viljuškari su idealni za utovar i istovar kamiona i za interni transport paleta na kratkim distancama, ali postoje I određeni modeli koji su idealni za prenos I transport robe na duže distance.

[iheu_ultimate_oxi id=”3″]

Električni viljuškari na 3 točka

 

Električni viljuškari na 3 točka imaju veliki radijus okretanja. Oni su popularni prilikom skladištenja robe visoko na regalima, tamo gde su veoma uski prostori i gde je potreban mali radijus okretanja. Podloga koja im najviše odgovara jeste glatka podloga i prevashodno se električni viljuškari koriste unutar magacina, ali mogu i van magacina.

[iheu_ultimate_oxi id=”5″]

POGLEDAJTE VIDEO

Izvanredan radijus okretanja viljuškara.

Viljuškari veoma uskih prolaza

Viljuškari veoma uskih prolaza, mogu da manervišu robom i do 17m u vis. Glavna karakteristika viljuškara uskih prolaza je da operater ima preglednost prilikom skladištenja robe, jer se kabina gde je smešten vozač podiže zajedno sa robom.

Razlika kod viljuškara sa kontra tegom , regalnih viljuškara u odnosu na viljuškare veoma uskih prolaza je upravo ta, da VNA viljuškari omogućuju vozaču bolji pregled na robu koju skladišti. A kada se roba skladišti uz pomoć regalnih ili viljuškara sa kontra tegom na visini od 10m, vozač ostaje na zemlji u kabini.

Tako da je mnogo bolja preglednost kod VNA viljuškara, prilikom skladištenja na većim visinama. Postoji opcija da se viljuškari uskih prolaza prikače na vođice kada uđu u međuregalni prostor, a to znači da mogu da se kreću napred – nazad, bez mogućnosti da skrenu tj. da udare u regal.  Viljuške koje se okreću za 180C omogućavaju da se skladišti i na jednoj i na drugoj strani paletnih regala.

[iheu_ultimate_oxi id=”6″]

Uskoregalni Hyster viljuškari

Ukoliko niste sigurni koja vrsta viljuškara vam je potrebna za vaš magacin,

 

Pošaljite e-mail

da bismo vam odgovorili na sva vaša pitanja i nedoumice ili vas posavetovali.

Postavite sebi sledeća pitanja kako bi izabrali odgovarajući viljuškar za vaše skladište:

 • Koji je vaš cilj sa viljuškarem?
 • Šta želite da postignete sa viljuškarem?
 • Za koje radne zadatke će vam trebati viljuškar?

Razmislite o svakom radnom zadatku, koje bi mogao viljuškar da obavi i pribeležite ih po prioritetnom redu.

 • Na kojoj visini treba da skladištite robu?

Odredite na kojoj maksimalnoj visini treba da skladištite robu i takođe izračunajte težinu robe koja se podiže na najvišoj visini.

 • Da li treba da uzimate robu van magacina i da je skladištite u magacin?

Ukoliko imate potrebu da skladištite ili premeštate robu iz i u magacin, onda bi bolje rešenje bilo da izaberete električni viljuškar na 3 točka, nego regalni viljuškar. Saznajte sve radne zadatke koje bi obavljao vaš viljuškar.

 • Da li je u vašoj industriji dozvoljeno korišćenje viljuškara na plin ili dizel?

Ukoliko nije, onda je za vas pravo rešenje električni viljuškar.

 • Mogu li korisititi jedan viljuškar koji će odrađivati sve poslove u magacinu?

Ovo je uobičajeno pitanje koje prodavci viljuškara čuju. A odgovor na ovo pitanje varira, što zavisi od radnih zadataka u magacinu.

 • Koliko često ćete koristiti viljuškar jednu, dve ili tri smene?

Od ovoga veoma zavisi da li uzeti polovan ili nov viljuškar.